Idag kom schemat, äntligen

Man har ju varit lite nervös nu när man nästan skaffat lägenhet och inte vetat hur ,ycket tider man har fått. Men jag har fått minst tre tider i veckan. Tack. Nu ska jag nog klara mig. Får dra in på några saker bara.

Idag var jag intw alls på humör när jag kom till joebbet. Har sovit dåligt inatt så det kom väl fram på jobbet. Under eftermiddagen blev det bättre. Har varit i yttretjänst hela dagen, finns ju andra på avdelningen som håller sig bakom och knappt visar sig.

Var och kollade på lägenheten igen, mätte väggar och lite så nu är det bara att börja inhandla möbler och inredning. KUL ska det bli. Sa till Maria idag att, när jag är ledig är hon uppbokad ;) Hon ska hjälpa mig få mig en härlig och mysig lägenhet. Hoppas jag får ta ner fläktlampan bara.

Imorn ska jag köra det sista från gamla lägeneheten på trädgårdsgatan. Skulle tydligen in nya människor redan på måndag som mamma och göran fick veta i veckan. Stressigt. Stackars mamma, hon får slita ihjäl sig och jag har varit dålig att ta mig tid.
Jag tänkte också kolla jysk och sen lite färger och tapeter. Funderar på att göra något häftigt om det tillåts.
Vi får se.

Godnatt.


Som vanligt...

.... så har jag jobbat idag. Och som vanligt brukar jag börjar mina inlägg med det. Roligt.
Men ialla fall, tycker det har varit en relativt lugn dag idag. Skönt det.
Hade två ungdomar precis innan jag skulle stänga för kvällen. Dem kan ha varit 14-16 år, dme köpte semlor. Och när den ena tjejen ska betala slänger den andra ur sig "är det inte rabatt när dem stått hela dagen?" jag slänger ur mig ett paff "nej". Hahah rabatt? Bara sådär? Nej nej.

För en stund sen kom jag hem från biografen. Mamma och jag tittade på "it´s complicated" den var bra och rolig. Lättsam och rolig. Sevärd helt enkelt. Skrattet hördes över biosalongen.

Imron blir det jobb igen och så hoppas jag att jag får ta en titt på lägenheten igen. Tänkte mäta lite och så, så jag kan bestämma mig om jag ska måla eller tapetsera något. Vad säger ekonomin?

Nu väntar sängen. Godnatt


Mycket snö

Jobbet kallade idag. Charken var positionen. Lungt har det också varit, mestadels av dagen.
Sen hem en stund äta lite kvällsmat och sen åka och träna. Det var inte lätt att köra i denna snö. Det var nästan så jag tänkte vända och åka hem. Men väl ute i Gunnarsö ser jag två bilar, det är mörkt över planen.
Går ut och ser Micke och Jenny stå där. Det var mycket snö på planen, sen kom Ruda och Johanna. Vi diskuterade lite om det var värt att träna, det ändå vi skulle kunna göra var att löpa. Sen kom My också, hennes pappa sa också att idag är det nästan så man får ställa in träningen. Så det var vad vi gjorde. Hem igen och av med alla kläderna man måste ha på sig.

Sitter och kollar runt lite möbler. Vill ha en mysig etta med lagom mycket möbler. Och en skänk som jag så på IKEA igår blev jag sugen på, bara att jag hade glömt priset, men tänkte att den kostade nog bara nått på 1000 kr. Men det var visst 4000 den kostade. AJDÅ. Bye BYe på den.
Det är en del som ska inhandlas när man ska flytta till eget. Köpte tallrikar och sånt igår.

Och lite ångest har jag över att jag har varit lite slösaktig ändå den här månaden. Går något emot mig, har jag ett behov att köpa något. Oftast i form av kläder. Men sen har det även varit både alpnaeringsparty och ljusparty.
Var ju inte beredd på att hitta en lägenhet just nu. Hoppet hade lagt sig lite. Men man behöver ju inte köpa allt på en och samma gång.

Det jag har blivit orolg över nu är timmarna på jobbet. Nu ska det in YTTLIGARE en tjej på jobbet. Och nej jag är inte glad åt det. Det kan betyda ännu mindre timmar för mig och det har jag inte råd me.
Varför ta in en ny, när vi är flera som inte har full arbetsvecka?
Varför inte köra turordning?
Varför, varför, varför?
Jag förstår helt enkelt hur ni tänker!

Nu ska jag räkna pengar.

Godnatt


25 Januari

Idag har det varit jobb. Skulle jobbat till kvart över ett men fick stanna till halv fem, sen började träninngen vid fem.
Det var roligt idag, lite lerigt och blött bara. Det värsta när man tränar ute än när tårna fryser och det blir blött i skorna pga av vatten ellet snö som ligger på planen. När vi spelade blev det lite skratt, var kanske inte allt för koncentrerad.

Efter träningen var jag och tittade på en lägenhet. Mitt emot flügger färg. En 1:a. Den var fin. Nu sitter jag och funderar på hur man kan lösa allt med möbler. Har inte bestämt mig för att ta den en. Men det skulle vara kul att flytta. Min kära syster kommer få vara min stora rådgivare. (Så planera inte in en massa nu! ;) )

Imorn åker jag och johannes till kalmar ev. maria och albin också. Det skulle vara kul om dem ville följa med.


Puss godnatt


Fredagsmys och högsby

Sen uppdatering.

Igår efter jobbet så åkte jag till Maria med Isabell. Vi lagade tacos. Sen dukade vi undan oh började hälla upp godis och chips i skålar. Hade även köpt med annans och vindruvor. Allt för att de skulle se lite nyttigare ut ;) Näe men det var väldigt gott alltihop. Klockan åtta kollade vi på Let´s Dance =) Det är nästan ett fredagsmåste.

Idag gick jag upp tidigt för att jag skulle börja jobba vid halv åtta. Var inte så trött, trodde det skulle vara värre.
Det var lugnt i början, sen vaknade kunderna.

Efter att jag hade slutat jobba så åkte jag, mamma, maria, isabell och albin till högsby. Till mormor. Jag tänkte att jag skulle rensa bland mina flytta hemifrån saker. Jag har inte haft någon aning om vad som legat i dem där kartongerna. Men nu har jag det. Lite utrensat blev det. Nu behöver jag bara hitta en servis som jag tycker är snygg.

Nu sitter jag hos min syster för Johannes har grabbkväll hemma hos sig. Och nästa helg blir det tjejkväll hos Harry hoppas jag ;)

Puss puss

116 köttbullar

Det har jag gjort nu på förmiddagen.
Tycker det är så bra att ha i frysen och ta fram när man är sugen eller ska ha en snabb lunch =)
Ikväll ska jag även fixa iordning falsk fläskfile och lägga i frysen =) Gott gott.

Snart vänatr jobbet till kvällen. Men först blir det lunch med köttbullar och makaroner och ketchup=)
Michale Buble har gått varm i högtalaren medans jag har styrt.

Igår hade jag och Johannes varit tillsammans i 17 månader, och vi sa inte ljud om det till varandra.
Men jag lagade mat till han,så att det var klart när han kom hem från jobbet. Vilket jag skulle gjort även om vi inte hade haft 17 månader.

Nu ska jag borsta tänderna och sedan bege mig.


Min kära systerson, Albin

Var tvungen att
Frisyren har jag fixat ;) Han är söt i allt =)
Han får mig att smälta.

17 Januari

Idag har vi inte ansträngt oss mycket för att göra något.
Jag var och tränade fotboll 11.15-12.30.
När jag kom hem låg Johannes fortfarande i sängen. Och gissa vad?
Han var lite bakis. Det händer ungefär två gånger om året.
Anledningen till att han var det, var för att vi var på 40-års fest igår.
Han syster fyllde år, och gratissprit verkar bra ;)

Det var mellan roligt igår, jag känner inte så många människor och Johannes hänger med killarna.
Men efter en stund lättar stämningen upp mellan mig och folket. Jag som är blyg går inte rakt in bland folk och pratar. Sitter hellre lugnt och tyst vid bordet. ;) Dags att börja tro på sig själv.
Men som jag sa till en igår. Jag känne mig lite. 20 år liksom. Alla som är där är över 30.
Ja, kanske några var under men mer en hälften var iaf över 30. Och då tänker jag, vad har vi att prata om?
Dem har barn, hus, jobb. Jag har "sambo" och kanppt jobb. Slutade skolan för 1 ½ år sen.

Men när vi väl kom igång och pratade känndes det ändå bra. Dem verkade förstå mig och jag försökte förstå dem.

Hemgången tog lite längre tid än vanligt. Var tvungen att få med mig älsk hem. Och det var inte allt för lätt. Vet inte hur många gånger han låg i snön. Men hem kom vi. Och när vi gick där kännde jag " shit jobbigt, hur ska det här gå" men så får jag också tänka på hur många gånger han har hjälpt mig. Och jag ska bara vara tacksam att han har ställt upp så. Att jag kommit hem till hans säng. Och inte någon annanstans.
En av anledningarna till att jag älskar honom. Sen har han självklart ett fint hjärta också.

Ikväll blev jag lite ratslös så var tvungen att ta mig ut en sväng. Johannes ville ha en kebab med pommer och cola nappar. Jag fixar det. Beställer på ninos, åker till maxi medans han fixar. När jag kommer till Ninos, så står där en pizza och en låda med min kebabsallad jag säger" Men jag ska inte ha pizza, eller kebab special är en pizza" ja säger han. jag säger "inga pommes på, näe. Han får nöja sig med det" Betalar och åker hem. Förklara för Johannes att jag var någon annanstans när jag beställde. Han frågade sen om cola napparna. Ooops, dem glömde jag också. Hahah två saker skulle jag komma ihåg. Och det gick åt skogen.

Nu kallar sängen hör jag ;)

Puss godnatt

Fixat håret, jobbat och Let´s Dance

Idag skulle jag börja jobba klockan tolv, men ingen sovmorgon blev det för det.
Jag skulle nämligen vara hos Maria vid klockan nio och fixa till mitt hår igen.
Det blev mörk färg i längderna och röda effekter lite här och var. Jag är mycket nöjd, kanske att jag vill fylla i det röda så att det syns lite mer =) Kanske kommer bild senare när jag fixat iordning håret.

När jag var klar med håret, blev det att åka direkt till jobbet. Det var någorlunda lungt, sen blev det folk, sen blev det lungt osv. Kvällen blev lugn, som vanligt. Jossan och Maria hann att städabort så mycket innan de gick så jag hade inget att göra tills vi skulle stänga. Eller två saker men det tar inte så lång tid.

När jag kom hem hade min sötnos lagat mat. Mycket gott. Kom in i fel rytm idag med maten.
Han bjöd iaf på potatisgratäng (köpt, men den är väldigt god) sen strimlat kött i någon god sås. Sånt uppskattas mycket.

Nu sitter jag och kollar på Let´s Dance men har inte kollat sådär jätte bra ikväll. Har styrt med lite saker samtidigt, men Claudia är min favorit =)

Kram godnatt


Sprungit

Idag tycker jag tiden har gått fort på jobbet, känns som det var länge sen.
Lite mer kunder idag kanske?

Efter jobbet tog Johanns och jag en springtur, som vanligt är jag helt död efter en kort sträcka och Johanens är knappt rörd. Hahaha. SÅ bra kondition har jag. Sen efter vi sprungit en stund säger han att jag ska känna mina andetag, andas lungt och ta upp blicken. Och efter det orkade jag mycket mer. Eller mycket och mycket. Jag orkade en längre strecka än jag gjorde sist. Och vid Cheapy kan vi välja att springa mot Q8 så är vi nästan hemma, men vi körde förbi scania och oscarsgymansiet. Och jag ORKADE! Min Johannes är bra, även fast han inte får så mycket träninig så hjälper han mig. Guldvärd!

Så ni andra som kämpar med att springa och tycker det är jobbigt, andas lugnare och upp med blicken så ska det nog gå bättre ;)

Imorn kommer lönen, så gutt. Men i år måste jag spara mycket bättre än jag gjorde förra året. När man får kontrolluppgifterna varje år så är det ångets hur mycket man har kännat och hur mycket man egentligen lagt undan. Skärpning!

Det kommer nog bli tufft när man börjar skolan och inte får så mycket pengar som man är van att få utan  att ha massa att betala.

Imorn ska jag göras iordning =) Skriver mer imorn om det =)

Godnatt

Jobb

Klockan tio börjar jobbet. Börjarmed kassa en timma sedan över till charken.
Tycker det är så tråkigt när det är så lite folk, man går bara och drar fötterna efter sig.
Men idag kommer Jossan, det ser jag fram emot. Hon är kul =)

Kanske blir en springtur ikväll också. Borde ge mig ut, måste skärpa mig.
Det är endast tre månader kvar till seriepremiären.
Jag ska klara det.

Mot jobbet


Jobb och träning

Idag har jag jobbat. Det har varit väldigt segt. Tråkiga såna dagar är.
Hoppas det blir bättre imorn.
Fick lönekuvertet. Positivt. Dags att börja spara lite! Måste!

Efter jobbet åkte jag och tittade på en etta, men jag vet inte om jag tyckte om planlösningen så mycket. Väntar nog lite till och hoppas det kommer ut något bättre.

Nu ska jag snart åka iväg och träna, det är jag inte sugen på.
20-21,30. Kallt! Kylan är det som gör att jag drar mig tillbaka mest. Men det är bara ge sig ut och köra.
Snart är nog våren här ;) Kan man ju hoppas =)


Tvätt och moster

Idag sålde jag min MatteC bok. Hade inte ens varit på skolan och satt upp lappar, utan man kan göra affärer genom facebook. Det var så jag gjorde min. På ungefär en halvtimma. Haha. Lätt och enkelt.

Vidare till min syster som jag gick till efter jag fixat det med matteboken. Var där en stund. Vi fick massa ideer om en viss sak. En stor sak. Hoppas det blir av. Håller tummarna på torsdag och resan efter det =)
Iaf, jag hade tvättid vid två. Och jag ville så hemskt gärna umgås mer med Albin, så jag tog med han. In i bilen, ut ur bilen för att köpa tvättmedel, in i bilen, ut ur bilen. In med sakerna, ner till källaren, sätta igång tvätten. Upp tilll lägenheten en halvtimma för att sedan hämta mamma på jobbet och köra hem henne och Isabell. Stackarn. Albin fick följa med hans mormor hem så jag kunde byta tvätten för att sen åka tillbaka. Efter så mycket in och ut ur bilen. När vi hade varit hos mamma några timamr åkte vi hem, han badade lite sen åkte jag och Maria till bion för att möta mamma också. Albin somnar nog gott inatt =)

"Har du hört ryktet om Morgans" var bion som vi kollade på. Den var bra. Sevärd så att säga.
Det är fler bra bio på ingång, det ser jag fram emot.

Väl hemma är Johannes hos sin pappa, jag bäddar rent och försöker göra lite av tvätten lite slätare. Vi är inte riktigt överens med tvätten. Jag struntar inte i om tvätten är skrynkligt. Jagvill ha det slätt, idag känns det som vi hade delad åsikt om det. Och hans strykjärn vill jag inte använda. Vattnet rinner ut lite var som. Dags att börja samarbeta tror jag ;)

Nu blir det sängen, dags att jobba imorn igen.

Nu

Motsträvande

Igår. Ja, det kändes som att mycket gick emot mig igår.
Samtalet med chefen och det absolut sista samtalet om lägenheten.
Tjejen som hade första tjing var jätte orsäker i söndags så därför fick jag vänta yttligare en dag till för att bestämma sig, men jag visste redan i söndags att hon skulle ta den. Man är dum om maninte hade tagit den.
Men ändå kan man inte sluta hoppas förens det sista samtalen kommit.

Så när jag träffade min älskade syster och Albin kände jag mig jätte nere. Jag var långt under marken och ännu längre ner. Men en stund med dem  förändrar humöret snabbt =) Dem är bäst!
Hemma hos Maria bakade vi bröd, det blev småbullar med morötter och solroskärnor sen en limpa också =)

På kvällen blev det springträning med laget, mitt förslag. Jagska säga de att jag ångrade mig hela dagen för det, men när manväl kommer dit och sätter igång känns det så skönt att man gör det här =) Jag var trött igår, det var mer än jag hade räknat med på träningen. Hahaha. Om man ändå kunde kommaigång och springa lite. Fixa konditionen till serien så jag får en bra plats i laget.

Ikväll blir det bio med mamma =) "Har du hört ryktet om Morgans"
Ska bli kul att umgås med mamma =)

Nu ska jag göra mig iordning. Inte vet jag för vad men ska inte sitta inne hela dagen.
Har tvättstugan idag också.

Hörs.

Jag förlorade kampen

Om lägenheten. Jag kom tvåa.
Känns så surt. Man förösöker att inte hoppas ändå bygger man upp så mycket i huvudet.
Hur man hade tänkt att ställa sakerna, vilka saker man skulle ha.
Få ha sin egna lägenhet, mitt egna. Ingen annan som säger hur det ska vara.
Krasch boom sa det.  

Men det är bara att leta vidare antar jag.



Snart Johan Falk

Söndag(ar)

Klockan är kvart över två.
Jag har
ätit frukost
tränat
duschat
och städat undan lite i lägenheten


Vad ska jag göra nu?

Kan söndagar vara mer tråkiga ibland.
Stan är helt stängt. Det ända fiket som är öppet är Nilssons, det dyraste!
Så vad gör man?

Min kärlek tittar på någon film och pysslar med datan.


Lägenhet. Var? När? Hur?

Jag var och tittade på en lägenhet igår. En etta. Den var nyrenoverad och fin.
Nu väntas bara ett samtal från äger om jag får den eller inte. Det stod nämligen mellan mig och tre tjejer till.
Hoppas, hoppas, hoppas.
Tror jag iaf. Är fortfarande lite nervös för att sätta mig själv i en lägenhet.
Inte för att jag tror att jag kommer bli ensam, jag har fortfarande Johannes kvar =)

Innan jag tittade på den här lägenheten har det vairt fram och tillbaka med lägenhet.
Bo ihop, inte bo ihop. Vi har ju en trea vi kan få, billigt inne i stan. Men vi får se vad som händer efter helgen.
Som Johannes säger och jag, han har bott själv, det har inte jag. Det är ju en viss grej att skaffa sin egna lägenhet. Och jag är sugen nu. Har varit ifrån mina saker så länge nu. Dem står fortfarande nerpackade i kartonger efter mammas flytt.

Igår satte Let´s Dance igång. Härligt. Det är kul att se alla danserna och klänningarna dem har på sig.
Ibland önskar jag att det var jag som stod där. ;)
Somdet såg ut igår så hoppas jag att Claudia håller sig kvar länge, hon var redigt duktig igår. Tycker även det känns lite för ungt med Molly i programmet.

Ni måste se Jeff Dunham, en väldigt bra buktalare. En komiker. Johannes och jag tittade på han ikväll. Han var iaf rolig när man var lite trött. Hahah.

Goodnight

Trettondagen

Har jobbat idag (också). Det har varit mycket lungt. Var inne för att grilla lite och grädda lite bröd, men det var inte så mycket som gick åt. Jajaj det var 100% OB så då klagar man inte.

Imorn ska jag förbi skolan för sista gången den här kursomgången. Ska lämna in ett CV för att få MVG i administration. Man tackar och tar emot för en enkel uppgift.

Igår var jag på Avatar, den var bättre än förväntat faktiskt. Har inte velat gå innan men Johannes ville se den och det var hans födelsedag igår så då kände jag att jag sätller upp då. Det var ingen dum ide som sagt. den var bra. Innan filmen blev det mat hos min mamma. Johannes ville inte vara hemma. Han fyllde ju bara 23 ;)

Nu någon vecka frma över ska vi ev kolla på en lägenhet. En 3:a för ett bra pris och nästan i stan. Ska bli skönt att få större och ta fram mina saker som fortfarande är nerpackade. Eller jag packade ner det sista idag när jag var i mitt gamla rum och packade det sista. Hittade även min balklänning i garderoben. Var tvungen att testa den och jag kom i den nu med. Härligt, då har jag inte gått upp så mycket för den var tajt när jag köpte den också  ;) Hahah man får se det på den ljusa sidan.
 

Nehe nu måste jag fortsätta med mitt CV innan Johanens kommer hem.
Kram

Rödsle Damcup

Igår spelade vi Rödsle Damcup. Det gick väl inte sådär väldans bra. Tråkigt.
Det är något som saknas i vårat lag på planen, men vad?

Att kolla på Vimmerby:sa-lag, är roligt. Dem spelar bra fotboll och har fin teknik. Inte mycket despyter från dem,(som det finns i vissa andra lag)
Dem vann hela cupen och alla priser gick till deras lag, såsom bästa målvakt, bästa spelare och målskytt. Kan inte säga annat än att hålla med. Tänk om man själv kunde få sån teknik som visa i deras lag har.

Imorn fyller mitt gull år, ochhanönskar sig inget speciellt. Jobbigt. Då får mangå lite på känsla. Hoppas hanblir nöjd med det han får iaf;)

Idag har vi inventering på jobbet, slutar 00 ikväll.
Undrar hur det kommer gå med tanke på reglerna som gäller. Minst elva timmars vila från jobbet. Folket kommer försvinna titt som tätt, men det är inte mitt problem att lösa!

Nu väntar den "stora" staden

2009.12.31 2010.01.01

Gott Nytt År!

Hoppas nyårsafton blev toppen. Att skumpan korkades upp vid tolv slaget. Min gjorde det ;)

Dagen började på jobbet, som vanligt känns det som. Plockade lite varor innan jag skulle gå över till charken. Tyckte nog att det var någolunda lugnt igår ändå. Segt var det i slutet iaf. Skänt att jag inte stängde igår iaf. Det hade gått mig på nerverna, när man bara väntar på tiden för att det inte händer något.
Iaf jag slutade kl 15, då mötte jag Maria och Albin, vi skulle handla det sista till maten. Sedan gick vi hem till mamma.

Jag gjorde mig iordning för kvällen och mamma och Maria fixade med maten. Sen kom även Johannes och Daniel.
17.00 stod vi på mammas balkong och så hamnens fyrverkerierna. På hennes balkong så fyrverkerierna så små ut mot när man står nere i hamnen. Men det var lika fint =)Sen blev det god mat, som jag längtade efter den. Potatisgratäng, fläskfile, sås och sallad.. Mm gott gott !
Efter vi ätit upp och styrt lite i köket ska vi börja med desserten, marängswiss. Bara att när vitar ut glassenur frysen och öppnar locket så är det i sig. Som om den varit upptinad och fryst igen flera gånger. Maria ger sig iväg och letar efter öppen affär och glass. Som tur är får hon tag på tre små glass paket på statoil. Yes, det blev också gott. Vi gjorde även en choklad sås "Vita harens chokldsås" hette den. Den skulle stå och sjuda i en timme sen skulle den vispas i 15 minuter. Men den blev god =)

Sen när jag var mätt och go och glad begav jag mig till stan för att möta upp Hanna. Vi gick sedan vidare till Martin som hade fest, ävenhans små bröder hade det så det var massa folk. Kan väl säga att jag har varit på roligare fest än denna. Massa yngre folk som man inte känner. Så jag satt med Dana i soffan och pratade. Var bäst så. Någon man känner ;)
Runt halv tolv var det dags att dra sig mot staden och torget. Polisen hade också hittat dit. Dem verkade mest intresserade av folksom hade smällare och raketer påsig en alla dem som stod med dricka i handen. Tack för att vi fick skåla vid tolv! ;) Halv ett var jag hemma. Då hade mina kompisar försvunnit någonstans.
Igår för första gången könde jag mig för gammal för denna fest och för torget, när jag inte hittade mina vänner.

Punkt

Idag har jag slappat hos Emma och hennes bästa familj. Skönt.
Kommer nsart igen =)

Kram

RSS 2.0