Mo besök

I helgen har min Mo varit här. Hon kom i fredags och åkte hem idag. Så i fredags åkte jag och Johannes till Jönköping runt lunch för att gå lite på IKEA och på A6. Samt för att få med oss Mo hem till Skövde :) När vi kom hem slängde vi in bakpotatis i ungen och gjorde en skagenröra till Mo och Johannes och en skinkröra till mig. Och mitt i allt det så kollade vi på handbollen också.. Synd att dom förlorade bara.

Bakppotatisen och rörorna blev mycket goda, och till efterrätt blev det kladdkaka med dumle i och glass till det. Mycket gott. Blev också lite alkohol. Tanken var att vi skulle gå ut på kvällen, så vi gjorde oss iordning, men när klockan sen blev tolv var vi så sega så vi hoppade Skövdes uteliv. Och från att vi bestämde oss för att stanna hemma så tog det bara några sekunder innan alla hade på sig mjukiskläder ;)

Igår åkte jag och Mo in till stan och shoppade lite. Jag hittade en svart långklänning som jag ska ha nästa lördag då Bosse har sitt 60-års kalas. Nu vill jag bara hitta en snygg bolero eller en kortare kavaj i något glittrigt/galmigt matrial färg ;) Mo hittade också lite :) När vi hade gjort stan åkte vi hem och tillagade tacos :) Gott gott. Under kvällen spelade vi lite spel, lyssnade på musik och körde tävling i det. Och sen tog vi bussen mot stan. Vi hittade en mysig bar/restaurang som vi satt på resten av kvällen. Träffade några sköna snubbar där också. Så nu ska jag prata skövdeska ;)

Idag mådde ingen utav oss särskilt bra, eller vi mådde inte jätte dåligt. Men vi kände att vi hade druckit kvällen innan om man säger så. Vi tog en slödag idag. Och Mo åkte även hem till Oskarshamn igen, men vi blir inte borta från varanda allt för länge för på torsdag kommer jag och Johannes hemhem :)

 Me and Mo!



Den här veckan som kommer, kommer resultatet på jökententan. Håll tummarna!

Godnatt

Dödens träningspass

Ikväll var det träning med fotbollen. Fyspass stod på schemat. Igår efter träningen sa dom i laget att det kommer vara tufft, och ta med mycket vatten och du kommer ha träningsvärk på onsdag.

Och idag, fyspasset. Det är nog det värsta jag gjort. Vi börjar med att värma upp, sen körde vi benövningar i 35-40 min. Efter det sprang vi och lite då och då gjorde vi styrkeövningar med resten av kroppens muskler. Och när man var färdig med så många repetitioner man skulle göra, var det bara upp och springa igen. Ingen paus på 1h 30 min. Elr kanske en på en min. Jag var helt jäkla slut. Och illa mådde jag också. Men det är skönt att veta att man klarade det. När vi stretchade så sa en i laget att gå på toa idag, för du kommer inte göra det imorn, och tränare höll med. Så jag får väl se hur jag känner mig imorn ;)

Väntar fortfarande på att resultaten från tentorna ska komma. Vill veta nu!!

Vid fem inatt vaknar vi av att vi hör någon sitta och skrika, alltså gråtskrika. Man hörde jätte tydligt genom rören i huset. Hon höll på i minst en kvart. Det var lite otäckt. Johannes ringde polisen, men sen vet vi inte så mycket mer. Det tystnade och sen hörde vi ingenting. Det blev helt knäpptyst. Och det var ingen bebis som skrek, utan det lät som en vuxen människa. Hoppas det inte var något allvarligt.

Tittar på handbollen nu, går inte riktigt bra. Sverige har missat alldeles för många skott. Men än är det inte slut.

Guten nacht!


Snart helg..

Igår började den andra nya kursen för denna vårtermin. Organisation och ledarskap är kursen.
På gymnasiet valde jag alltid bort den, när det kom tillfällen man skulle välja kurser att läsa.
Men, helt ointressant var det inte, och tur är väl det, med tanke på att jag ska läsa det här i två månader.
Det börjar hårt, då vi har vårat första seminarium redan på måndag och på torsdag nästa vecka inlämning i seminarium 2. Och på det lägger vi på tidiga mornar :( jag som har varit så morgontrött...

Igår kväll var Andreas hos oss. Vi bjöd på tacogratäng och glass och fruktcocktail till efterrätt, och när vi skulle duka fram efterrätten så öppnade Johannes cocktail burken och utan att jag tänker på vad han gör, så står han och häller ut vätskan som är i. Hahha. Som tur var hann jag reagera innan allt var uttömt ;) Vi kollade även på Smala Sussie.

Idag träffades jag och min grupp (som jag ska göra seminariumen med) i skolan. Kolla igenom det ska göra till måndag. Gick ganska snabbt, så Johannes hämtade upp mig och vi åkte vidare in till stan. Jag skulle inte ha någonting jag följde mest med Johannes för att han skulle köpa underbyxor att ha under shorsten. Men så gick vi in på Nilsons shoe´s. Och jag kom ut med ett par snygga klackskor för 149 :- (det var 70% rea på dom) ;) Ibland gör man bra klipp ;) Så nu längtar jag till våren så att jag kan börja använda dom, hihi!

Imorn ska jag provträna med ett annat fotbollslag i Skövde, får se om jag trivs bättre i det. Jag är sugen på att spela, men det är som sagt viktigt att man trivs. Lite nervös är jag också, dom börjar med löpning i ca 30 min. Och vad har jag för kondition? INGEN!

För tillfället sitter jag i sänge med min dator och Johannes i köket med sin, eller vad han nu gör ;) Jag vet att han har druckit kaffe och ätit semla, och vad bjöd han mig på? Ingenting. Men jag vet i alla fall vart allt godis är, det vet inte han ;)
Dags att göra nån nytta innan kvällen är slut.
Tjingeling

18 Januari 2011

Idag har vi börjat med vårterminen i skolan. Vi hade en 45 min. introduktionsföreläsning i kontraktsrätt på morgonen. Sen var det bara att åka hem igen. Så jag var hemma ca 9.30, då låg Johannes fortfarande och sov. Vilket resulterade i att jag fixade frukost till honom. Som jag la på en bricka och sedan gick in till honom och väckte honom. Lite smått yrvaken, och han hade gärna sovit längre. Han har varit seg hela dagen. Frukost på sängen verkar inte vara så bra trots allt. Vad vet jag, jag har aldrig varit med om det :O

Vid 21.00 ikväll ska vi på bio. Inviga biografen i Skövde. The tourist ska vi kolla på, hoppas att den är bra :)
Och att vi inte somnar, för att jag har också känt mig slö idag. När gick jag upp halv sju senast? Som jag gjorde idag? Det var alldeles för länge sen, så jag minns helt enkelt inte! (precis som att jag har fått frukost på sängen, vilket Johannes hävdar att jag har ;) )


 2 år 5 månader idag.


Imorn imorn imorn.

Imorn får jag mina pengar som jag lånar från CSN då jag har pluggat i december ;) Skönt, det började bli tomt på kontot.
Tyvärr är det en del som saker som ska betalas, tex ska det beställas nya skolböcker. Och vad jag har hört från dom andra i klassen kommer det kalas att gå på ca 2000 härliga kronor. Tur att CSN är snälla och ger oss lite mer än vanligt denna månaden.

Imorn börjar även mitt och Johannes lite mer nyttiga liv. Jag har haft två veckor med tentaplugg och den sista veckan missbrukade jag och Angelica socker. Det var godis varje dag denna vecka. Och när man kommer hem då ligger det massa choklad under soffbordet. Det försvinner imorn. Jag har ett mål..

Igår var det party hos Angelica. Hon fyllde 20 år innan nyår. Hon bjöd på god tacopaj och banankaka och glass till efterrätt. Det blev en del dricka för hennes och min del. Vilket jag fick känna på idag.. Men det var värt det. Det var trots allt ett tag sen jag var ute och festade.
Angelica och jag på husaren.

Dagen idag har varit slö. Vi gick upp ca 12, la oss i soffan och kollade på film. Vid 17 åkte vi och handlade lite till maten. Sen nu ikväll har vi suttit i soffan och kollat på tv och surfat. Tur att såna här dagar inte ähnder så ofta ;)

Mot våren...

Peppet.

Idag är det tenta nr 2 som gäller.
Vet i tusan hur det kommer gå.
Jag och Angelica har suttit hela veckan med att försöka förstå och lära oss.
Men är det tillräckligt?

Imorn ska jag fira Angelica som fyllt 20. Det är jag laddad för. Vi är värda lite roligt nu när vi suttit så här intensitv med skolböckerna ;)

I veckan har jag och Johannes varit på gym 3 ggr. Skönt. Nu ska vi bara hålla den här trenden och forsätta gå dit. Och från och med måndag ska jag trappa ner på sötsakerna. Det har blivit mycket sånt nu den senaste månaden ;) Hur ska det gå? Vi har fortfarande choklad kvar sen jul... Tack alla snälla söta släktingar och vänner som gett mig allt!! ;)

Jag ska städa lite nu och tänka mentalt på allt jag kan inom ekonomistyrningen.

Wish me good luck!

En tenta utav två.

Idag har skrivit min första tenta för detta år. Juridisk översiktskurs var ämnet.
Jag har haft dålig koncentration den här veckan, och har inte pluggat som jag gjorde till externredovisnigen. Dessa ämnen är helt olika och juridiken anser jag vara lättare, därför har väl koncentartionen varit lite borta.

Det känns som att provet gick bra. Skrev en hel del och tyckte att jag fick fram det jag ville. Så nu håller jag tummarna på att det går vägen. Nu ikväll är jag helt slut, men frågan är om det är på grund av tentan eller om jag bara är allmänt trött.

Imorn ska jag börja lite smått att plugga på ekonomistyrning, den tentan har jag på fredag. Och den känns inte alls bra. Tycker knappt jag har lärt mig nåt i det ämnet, hoppas vi kan ta hjälp av varandra i klassen. Det lär behövas.

Jag och Johannes ska även ta tag i lite träning. Längtar lite till det nu, svettas, kämpa och sitta med träningsvärk resten av veckan ;) Är man tränad då? Hm, jag var tränad en gång i tiden, jag vill inte tappa allt..

Hoppas ni har haft en bra början på det nya året.

Kramar Sally

2010..

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Absolut.

Har du några nyårslöften?
Om jag har ett så är det hemligt

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Japp.. Och jag är glad för deras skull :)

Vilka länder besökte du?
Tyskland (åkte igenom Danmark) och England.

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

11 november, vi förlovde oss :)

Vad var din största framgång 2010?
Att jg började läsa på högskolan.

Största misstaget?

Ingen aning

Bästa köpet?

Oj, svår fråga.

Vad spenderade du mest pengar på?
Antar att det är kläder :)


Gjorde någonting dig riktigt glad?
Absolut.


Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

Det får bli September - Mikrofonkåt.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ingen skillnad fårn föregående år.

Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit vara på vissa saker mer.

Favoritprogram på TV?

Oj, här finns det några. Grey´s anatomy, Desperate housewives, cougar town, two and a half men.


Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Antagligen firade lite med min familj, det är viktigt att dom är med :)

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Ibland mysig, ibland åtsittande jeans, fotbollskläder/tränigskläder ;) Klänningar på sommarn.

Den bästa nya personen du träffade?
Måste vara dom jag träffat i Skövde i min klass :)

RSS 2.0