Ny plan?

Resan igår var seg, tråkig väg och det kändes långt långt bort även fast milen blev kortare och kortare.
Iaf vi tog vår första pause i Västervik, ville så gärna se mina tjejer spela en sista gång innan jag lämnade de.
De vann med 0-2, jätte bra.

Så i Västervik hade vi bara fyra timmar kvar. Jihu. vi körde och körde och körde, och det kändes som att Karlstad fortfarande var långt borta även fast avståndet minskade.
Vägen hit är inte den roligaste, knappt något europa väg utan mes lantkörning. Yeah!
Ca 21.30 var i Karlstad och hos Mickan.

Idag har vi gjort saker hela tiden. Klockan ringde 06,15. Dags att gå upp göra sig iordning, dricka en nutrilett, för vi hade knappt någon frukost. sen bar det av mot skolan.
Vad ska vi göra? Vart ska vi ta vägen? Hur funkar det med reserver? Vart, hur, när, varför?
Det slutade med (utan några konstigheter) att vi satt i aula för genomgång av Fastighetsekonomi, det programmet. Där kom informationen att imorn börjar sekreteraren att ringa runt till reserver om så behövs. Alltså blev det inte mycket mer med det idag. Vänta yttligare några dagar.

Efter att vi varit i skolan åkte vi in mot centrum, klockan var nu bara 9.30. Vad ska vi göra nu?
Vi gick på någon gata tills ett litet köpcenter öppnade redan där spenderade Johannes 600 kr på kläder =) Börjar bra, första timman i Karlstad centrum och vi handlar redan. Jag hittade inte så mycket men jag fick med mig en påse hem och det var med en adressbok och en veckoplanerare ;)

Halv ett åker vi till Newsec kontor för att prata med dem om lägenheten. Frågar om vi kan få se den innan vi skriver på kontraktet, självklart får vi det. Halv fyra möter vi en man vid lägenheten. Spända och nyfikna på den nyrenoverade lägenheten. Han öppnar dörren och jag tänker, vart har dem gjort om någonstan? Japp, så renoverat var det. Hallen med vita väggar och mörk bruna trälistor med en golvmatta från jag vet inte när. Det de gjort i lägenheten var ett helt nytt badrum och ny spis och kyl/frys. Så nu är vi inte lika hundra på lägenheten längre. Tänka tänka tänka..

Under senare eftermiddag åkte vi till Ikea och tåt pizzabuffe och en lite bakelse, mycket gott, men pizzabuffen var inget att komma med. En sort, ät den hur mycket du vill.
Tog även en titt in på CoopForum (jobbskada, eller) sen åkte vi hemåt.

Har även suttit och funderat lite ikväll, kanske kommer det upp nya ideer och planer, men det återstår att se =)

Godnatt kära folket i Oskarshamn, vi saknar er.


Klara Färdiga Gå

Jaha, då har man städat hela lägenheten, inte en kartong eller möbel eller något äv kvar där nu.
Nu är det helt rent, eller det hoppas jag iaf. Jag orkar inte städa mer.
När jag städade förut hade jag kavr outfiten som jag hade när jag var och fikade med Mo, så när jag städade toan, stod jag i svarta knälånga byxor och kilklack, det kändes så rätt då ;)

Som sagt, jag tog en paus i mitt städade och umgicks lite med Mo. Vi tog en lunch på Orchidea, det är så gott där. Det blev en taco-feta toast. Smaka den, jätte god. Och medans v åt gjorde vi det som hon och jag är så bra på, PRATA ;)
Jag kommer sakna stunderna nere på planen. Vi som nästan alltid låg sist i ledet på uppvärmningen, för att vi pratade hela tiden. Bästa Mo <3

Igår hade jag Albin en stund på kvällen, fick lite mys iaf, och det var när jag natta han. Innan när vi var ute hos Kicki och familjen så hade han mest tid med att äta cheese doodlez och ringar och busa med Vera och Siri. Härliga Unge!
Längtar redan tills jag får pussa och kramar om dig, hur ska moster klara sig utan sin minsta kärlek? <3

Mamma och Maria mina rådgivare, mina bästa och mina älskade!
De hinner jag se igen innan jag åker, måste även träffa Isabell innan och ge sötungen en puss =) <3

Sen kan jag bege mig till Karlstad.

Nu ikväll hade jag även ett litet kramkalas med den andra bästa vännen Hanna<3
Man får inte missa någon innan man åker så här långt bort..

Maila era adresser till: [email protected]
Tack =)

Nu är kärleksbrevet klart, nu ska jag se om jag hittar något godis i hemmet ;)

Puss och Kram



Nu börjar hårda veckan.

Japp, nu är det packning och städning som gäller. Denna vecka ska det bli klart. Lägenheten ska vara tom i helgen.
Som tur är hjälper mamma mig lite med städningen =) Bästa mor<3

Imorn kommer det en kille och ska titta på lägenheten, jag hoppas att han tycker om den så att jag lipper betala fler månadshyror. Jag har två månader kvar på min uppsägning.

Igår hade vi fått en mail, eller Johannes hade fått det, och det var ett erbjudande på en lägenhet. Så jag håller tummarna för att det går vägen nu. Dem vet hur våran situation ser ut med reservplats och inkomst överhuvudtaget, så som sagt håll tummarna för oss =)

I lördags var det sista dagen på jobbet, det var sista matchen med Kff och vi hade en super kul grillfest med laget på kvällen. Vi mötte Krokstorp, så det var ett lite derby i lördags. Vi vann med 0-1. Härligt. Jag fick äran att vara kapten bara för att det var min sista match.
Efter matchen ville Mo:s föräldrar säga hejdå och jag fick ett litet paket. Där i var det ett salt och pepparkar från cult design, jätte fina. Tack snälla ni =) Det är i såna här lägen man förstår hur länge jag och mo hållt ihop =)

Idag bokar Mo vårat nyårsfirande, vilket kommer ske i LONDON. Ska bli riktigt kul, i år blir de inget torg i Oskarshamn i år blir det storstaden och ett firande en timma innan ;) Ser redan fram emot det =)

Nu är det nog dags att jag börjar styra, ju snabber jag blir färdig desto bättre  =)

Kramar

Plopp

Fortfarande ingen lägenhet. Stiftelsen Karlstadshus har stenhård regler. Ska du få en bostad hos dem, ska du fasen ha pengar. Vilket vi har, problemet är att vi inte får en fullständig inkomst de första sex månaderna. Så nu letar vi massa, men tiden rinner snabbt nu. Varför nu?

Idag har jag haft långt pass på jobbet 7-18, men det konstiga är att det är nästan ett sånt här pass som går lättast och fortast. Idag har det kännts som det iaf.

Efter jobbet åkte jag dirket till träningen. Fasen så kul det är nu. Så typiskt, när jag ska flytta.
Jag kommer sakna mitt lag så fruktansvärt mycket. Förhoppningsvis hittar jag ett bra lag i Karlstad, men där vet man inte hur det går. Hur bra man kommer in i laget och bland personer. Men jag hoppas på det bästa. Kommer iaf spela med Kristinebergs FF nästa sommar =)

Imorn åker jag, Johannes, Kicka ( Johannes syster) med familj, och Johannes mamma till Helsingborg =) På lördag ska vi åka över till Danmark och åka till något nöjesfält  =) Ska bli riktigt kul.

Nu tror jag att det får bli sängen så jag kommer upp imorn, Johannes är inte ens hemma. Och inte har han packat. Men upp ska han imorn ;)

Puss natt

Fäst.

Igår var det fest hemma hos mig. Eller minifest kan man väl kalla det.
Jag, Hanna, Mo och Rosita.
Vi delade på en pizza och drack en del vin. Lyssnade på gamla goa låtar och pratade. Härligt.
Vad kul vi hade.
Det blev även La Scala, det var sådär. Jag minns det som att det var roliagre där.
Det var kul att Rosita ville vara med oss, vi kom fram till att vi inte umgåtts på nästan ett och ett halv år. Så det var på tiden nu =)

När jag kom hem runt halv tre, tog jag ett glas med resorb, det ska tydligen hjälpa lite mot baksmälla ;)
Jag satt även och åt svärmors goda chokladkakor och läste lite korsord ;) Allt för att må lite bättre innan man går och lägger sig. Och, jag mår bra idag. Så alltså var resorb bra. Jag rekommenderar den =) (Mamma)

Idag ska jag packa packa packa packa. Rensa rensa rensa, (hur ska det gå? ) Jag som är så dålig på att rensa.

Imorn ska vi ringa till de som vi kan hyra lägenheten av. Jag hoppas att de godkänner Johannes a-kassa och inte kräver något på mig. För att göra en lång historia kort. Jag och Johannes har hittat en lägenhet i Karlstad och de kräver att man har en inkomst de första sex månaderna, och eftersom att vi båda so mreserv så kan vi inte garantera att vi får en inkomst. De vill inte att man har borgenär, men dem godkänner att man stämplar. Så nu hopaps jag på det imorn när vi ringer till de. Håll tummarna!

Nu ska jag hämta banankartonger på Domus och bege mig hem och packa ;) Jippie.
Ni vet var ni hittar mig idag.

Jag saknar min Albin!


Så nära men ändå inte.

Idag kom andra intaget till skolan. Inte antagen men på en 11 plats. Och eftersom att jag har gymnasiebetyg med kompliteringar så hamnar jag i en annan urvals grupp, vilket menas att man har mindre chans att komma in. Suck :( Det här får bli sista gången jag söker. Jag kommer åka upp och sätta mig vid uppropet, vara tillgänglig om så behövs annars får jag komma på något annat som jag kan göra.

Men grejen är den att fler och fler läser upp. Skolan utbildar inte lika bra längre, eller så får de bara inte disciplin på eleverna. Nåt är det ju eftersom att det står i tidningarna att färre klarar kärnämnerna. Och om man inte klarar de och inte får läsa upp vad gör man då? Jo, man ska göra sitt bästa i skolan, och egentligen borde man inte behöva komvux för att läsa upp. Men nu är läget så och då sätter högskolan upp en regel. Skit på dem!

Ialla fall. Jag och Johannes har bestämt oss för att flytta upp. Hoppas på att vi kommer in annars får vi lösa det med jobb eller något liknande. Jag vill bara gråta. Jag vill veta nu hur det ska gå. Det är trots allt 40 mil vi flyttar. 40 mil från våra kära familjer. Jag känner redan ångesten smyga sig på. Hur ska det gå? Hur ska jag klara mig? Hur gör vi om vi inte kommer in? Den här biten av livet skulle jag gärna vilja slippa. Men allt är inte som en dans på rosor. Tyvärr.


Igår var det bowling som stod på schemat på kvällen. Det var jag, Johannes, Maria, Isabell,  Mamma, Kari (mammas kille) och hans dotter Gabrielle. Det var kul, men jag var lite ofocuserad igår. Vet inte varför. Men jag hade roligt iaf. Och hör och häpna min kära storasyster fick bättre än mig. Ja det är stort. ;)

Efter det åkte vi hem till Maria för att äta lite gott. Hon hade gjort en god planka, fint upplagt och så. Vi skulle bara ha något enkelt, men vi låter henne styra. Hon tycker det är kul =)
Efterrätten var en jätte fin tårta, som sagt det skulle vara enkelt men den här tårtan skulle kunna vara till en 25, 50- års kalas. ( Kolla hennes blogg mariacn.blogg.se )

Tror att boken kallar nu. Behöver något annat att tänka på.

Puss kram

scaryyyyy

Vart springer tiden? Tycker det går lite för fort nu.
Jag har redan jobbat en vecka efter semstern och snart börjar ev skolan.
Eller är det bara att det känns läskigt att lämna staden för att bosätta sig i Karlstad. 40 mil från familj och vänner. Hur ska jag klara mig? Fast jag har Johannes, men ändå?
Nervös det är jag. Dels för att jag har inte blivit antagen än. Vi har inget boende, jag har inte börjat packa. Ingenting. Hade jag blivit antagen hade det nog varit mer fart på mig, men just nu känns allt lite osäkert. Jag ska trots allt ge mig ut på stort vatten. Lämna allt det trygga. USCH! Fast samtidigt JIPPIE!

I helgen var det fest hos Mo och Kimmy, mycket kul. Vi grillade och drack, vilket visade sig på söndagen när jag inte redigt kom upp ur sängen. Vid fyra kunde vi ge oss iväg till min syster på fika. Daniel hade visst bakat, och alla var tvugna att smaka =) Och gott var det också.

Nu ikväll skaj ag och Johannes på bio, Trollkarlens lärling. Men nu först ska jag till min moster och räddda hennes blommor ;) Enligt Johannes kan jag inte ta hand om blommor, förstår inte varför han tycker så?

Idag blev det en fika med Veronica, det var länge sen jag träffade henne och umgicks med henne. Men det var kul, få prata lite. Blev lite prat om skola och så, och ena sekunden lät det bra och enkelt tills hon sa något som lät mer komplicerat och svårt. Typ boende och sånt. Det gäller att ligga i har jag förstått. Men nu vet jag det, så så fort jag får andra antagningsbeskedet och vet om jag kommer in eller inte så ska jag ligga i med att få en bostad. Har ingen kvar här hemma.

Imorn börjar träningen, känns lite jobbigt att bli uppbokad igen på kvällarna, men å andra sidan vet jag hur kul vi har på träningarna så förhoopningsvis blir det nog lätt att komma in i rutinerna igen. Hinner spela tre matcher med Kff om jag tänkt rätt ;) All tid med dem är guld värd =)

Nu ska jag cykla i väg till Humleplan.

Puss kram



RSS 2.0