Dom är egentligen bara ett stort problem!

Innan dom kommer är väntan lång, när dom har kommit så är man lycklig i sisådär en dag. Sen börjar vänta långsamt komma, dag för dag och precis innan så är väntan lång igen, så rullar det på. Månad  för månad. Som student hinner du knappt bli lycklig utan det är mer, hur ska jag klara mig? Och allt som jag vill ha? Det är bara ångest!
 
Augusti brukar vara en bra månad, i alla fall om man inte har legat på latsidan. Idag var jag glad över det som komma skall. Jag kollade upp det viktiga och insåg att det här kommer bli en bra månad. KUL :) Men, så blev jag påmind om studentlivet och vad det kräver. Lyckan var borta! "Ångest" står det stämplat i pannan nu!
Jag försöker komma på den enklaste utvägen, vad är viktigast? Hur kan jag lösa det här på bästa sätt för att känna mig en gnutta glad igen? Det som just nu är en liten tröst, är att jag börjar mitt tredje och sista år och att jag tar examen nästa år. Sen är det över.
 
Mitt inlägg är såklart tillägnat pengarna. Man hinner som sagt knappt njuta innan dom är försvunna. Himlen är aldrig fullständig blå utan det finns alltid ett par mörka moln som täcker den. I alla fall på min himmel.
 
Nu ska jag gå och lösa ett annat världsproblem- vad blir det för mat?
 
Over and out.
 
 
 
 
 
 
 
 
  

FYRA ÅR!

Igår hade jag och Johannes fyra år tilsammans. FYRA ÅR!! Det är lång tid, men det är ändå bara början :)
Hur vi "firade"? Gick upp runt halv tio, åt frukost, gjorde oss iordning, åkte och slängde skräp, gick in på Eriks hjälpen, handlade, åkte hem och lagade mat, jag åkte och spelade match, Johannes kollade, åkte hem och lagade god mat och njöt av varandras sällskap resten av kvällen :)
Johannes fick också en liten present av mig, även fast vi hade sagt att vi inte skulle ge varandra något.Men jag lyssnade med öronen stängda och köpte något i alla fall. Han fick en "101 öl du måste dricka innan du dör" bok (jag visste att han ville ha den). I boken är det då 101 öl och till varje öl så står det lite om den, hur man dricker den bäst, kyld, rumstepererad och så skriver man vad man tycker om ölen när man druckit den. Han blev glatt överraskad och det var meningen :)
 
Han har mycket kärlek, är omtänksam och är alldeles alldeles.... underbar! Mitt stora HJÄRTA! <3
 
Nu sitter han i bilen och är påväg tillbaka till Oskarshamn :( Det är alltid kämpigt att hålla tillbaka tårarna när jag vet att han ska åka. Jag går liksom med tårarna precis bakom ögonlocken när jag vet att det börjar närma sig hemgång. Men som vi räknade ut, det är bara nästa helg och helgen därpå kvar sen är jobbet slut och vi får vara tillsammans på heltid :) Tummen upp!
 
Nu tänker jag köra lite hemmaspa innan sex and the city filmen börjar.
Ha det!
Kram

Så kan det gå..

När jag lagade mat i torsdags och resultatet blev såhär:
Couscous med kyckling i currysås. Ja, det ser ut som en helt vanlig rätt, men det ni inte vet är att jag hällde i vaniljsås istället för matlagningsgrädde. Det var såklart inte meningen. Jag trodde, när jag var och handlade att jag fick med mig matlagningsgrädde hem och inte vailjsås. Vaniljsås är inget jag vanligtvis brukar ha hemma så jag läste aldrig på förpackningen innan jag hällde det på kycklingen. Jag tyckte att det luktade lite konstigt men tänkte inte mer på det, förrens jag märkte att det inte blev så tjockt som det brukar och det började bränna sig fast i pannan.
Mitt råd är: laga inte mat på vaniljsås, det blir lite sött och en konstig smak.

Smink Smink Smink....

Sitter och kollar och suckar över alla fina sminkningar folk kan göra som inte jag kan. Eller alla ögonskuggefärger och borstar som dom har, som inte jag har. Jag vet, övning ger färdighet. Men när jag kollar på en sminkning och sen ser hur många ögonskuggor dom har använt, så undrar jag hur jag ska klara ut det. Jag tycker det är himla roligt med smink, men jag vill ha mer, jag vill kunna mer. Vilka färger ska jag använda ihop? Hur ska jag lägga dom? Hur ska jag göra för att få den sotningen? Blandningen? Det är många frågor jag ställer mig själv när jag kollar på en sminkning. Jag undrar också om dom som är sådär duktiga, som inte läst makeupartist, utan bara är duktiga, är dom kreativa av sig? Faller det sig lite naturligt när dom får en pensel i handen och ser alla färger dom har att välja på, vad dom ska göra? Hur dom ska göra?  
 
Kollade in vad det kostar att utbilda sig till makeup artist, 62.500 kroner. Det är som hittat! Och så kanske man vill köpa till något också, så då måste man ha ett kapital. Man får nog nästan räkna med 100.000, vilket betyder att det är 100.000 för mycket för mig. Sen vill jag egentligen inte bli makeupartist och jobba med det. Jag vill bara gå den utbildningen för att lära mig. Och då känns genast 100.000 alldeles alldeles för mycket! 
 
Jag antar att det är bara att fortsätta och hoppas på att en dag sitter det hos mig också :)
 
Nu borde jag gå och sova, klockan är mycket!
Godnatt
 
  

14/8

Vet inte vad jag ska skriva om riktigt. Men eftersom att smink ligger mig varmt om hjärtat så visar jag en bild på dagens smink. Jag blev nöjd. Jag satt och kollade på makeuptutorials på youtube och sminkade mig samtidigt. Perfekt! :)


Slutet nära!

Idag började höstsäsongen i fotbollen. Tyvärr blev det en förlust, men vi stod upp bra och vi gjorde en betydligen mycket bättre match en förra gången.

En förlust är aldrig rolig men det finns något tråkigare. Det är när jag lämnar hemmet så är Johannes här, när jag kommer hem så är han i Oskarshamn :( Det är tråkigt, det är sån tomhet som möter en i dörren när jag kliver in i hallen. Ingen Johannes som lyser upp! Men snart är detta så kallade särbolivet över. Nedräkning har börjat till Johannes och jag blir sambos på 100% heltid! Och jag bara längtar!


Behöver jag säga att jag är svag för Kladdkaka?!

Sitter och fixar med min receptbok. Klistrar in och skriver in recept jag hittat i tidningar och fått från familj och vänner!

Nu när jag går igenom min hög med urklipp så finns där en del kladdkakerecept :O Jag kan inte välja något utav dom utan alla ska sparas på. Jag vill inte gå miste om någon god kladdkaka!

Nu är det betydligt bättre, men i min tonår så bakade jag en kladdkaka i månaden, och ni kan gissa vilken period i månaden jag bakade ;) Det var nästan så jag brände mig på kladdkakan, för inte kunde jag vänta på att den skulle svalna. Herregud, jag behövde den DIREKT!!! ;)

Som sagt, behöver jag säga att jag är svag för kladdkaka?


En bra dag

Dagens plan var att ta en förmiddagspromenad med Losan, men icke sa nicke! Regnet öste ner! Istället kom hon till mig och jag bjöd henne på lunch, som bestod av pasta, fläskytterfile och brunsås ( som jag gjorde från grunden). Och jag fattar inte varför jag gör egen brunsås då jag inte har blivit nöjd med den innan. Men idag, då blev jag nöjd. Övning ger färdighet som man säger :)

Eftermiddagen bjöd på en långpromenad, hela 7, 8 km. Och tur med vädret hade jag också! Det var uppehåll när jag gick och när jag nästan var hemma, då kom regnet igen.
Efter promenaden kröp jag ner i soffan för att se handbollsmatchen mellan Sverige- Danmark, där Sverige vann. Men jämt var det, jag nästan hoppade här i soffan av nervositet!

Nu sitter jag (fortfarande) i soffan och kollar på OS. Jag har även tänt lite ljus, är det redan dags för den tiden? Det märks lite att det är mörkare på kvällarna nu.
Typiskt! Jag tycker knappt sommaren har varit här! :(


Back in town

Jag är nu tillbaka i Skövde, denna gång för att stanna. Jobbet är som sagt slut och nu är det fotboll och (snart) skolan som gäller. Dock är jag här utan Johannes, han är kvar i Oskarshamn och jobbar så att han kan försörja oss ;)
 
Ikväll snörde jag på mig fotbollsskorna igen inför första fotbollsträningen på höstsäsongen. Det var en bra första träning och i slutet var jag lite seg i benen. Jag har väl kanske inte legat på topp med egenträningen :O
Men efter några träningar ska jag nog vara i hyfsad form igen ;)
 
Nu både vill jag och inte vill gå och lägga mig. Jag är som sagt trött och seg i kroppen och knoppen men det känns så tråkigt att gå och lägga sig själv. Och då är det lättare att dra ut på gå-och-lägga-sig genom att kolla på tv eller något.
 
Jag vill tacka min kära storasyster som har gjort om min bloggsida. Jag är jättenöjd!! Jag kände att det var dags att göra om den och tydligen hon också, för utan att nämna något om det till henne, så gjorde hon det bara :)  
Love <3
 
 
 
 
 

Halmstad och Ullared

I fredags jobbade jag sista dagen på Poståkeriet, och det var med blandade känslor jag lämnade byggnaden. Det har varit roligt, lärorikt och min stressnivå har blivit testad. Nu är det någon veckas ledighet innan skolans sista år drar igång. Efter jobbet i fredags drog jag och Johannes till Halmstad, mest bara för att vi ville det :) Där bodde vi på hotell. När vi kom fram var det kväller och det enda vi gjorde innan fredag blev lördag var att äta på Max och kolla på andra filmen i Batmantrilogin. Den var bra, så den fick mig att bli ännu mer sugen att se den tredje filmen. På lördagen åkte vi in till stan och strosade runt, tog en god fika och hade det allmänt gött. Fint väder var det också :) På kvällen åt vi på restaurang och gick på bio, tredje filmen om Batman. Jag rekommenderar er att se filmerna! Jag var väldigt skeptisk först till att ens se första filmen, men jag vek mig för min älsklings tjat och fastnade, och sista filmen var väldigt bra! Söndag och hemfärd, men inte raka vägen hem utan vi stannade till i Ullared också. Det var väldigt mycket bilar när vi kom, och jag trodde det skulle vara trångt och bökigt inne på Gekås men det var det inte. Skönt! Vi handlade inte så mycket men det jag köpte är jag nöjd med. Bilder kommer senare! :) Jag är nöjd med en mysig helg med mitt hjärta. Jag trivs som bäst i hans närhet <3


Helgen bokad

I helgen blir det älskling och jag på en annan ort än Oskarshamn och Skövde :) Myyyys! Nästa vecka åker jag tillbaka till Skövde och Johannes blir kvar här, så ett äventyr precis innan blir alldeles perfekt! :) Vart vi ska? Det kommer jag skriva om senare :) På återseende :)


RSS 2.0