Plugg

Nu är jag duktig och sitter och pluggar. Skriver en inlämningsuppgift som ska vara inne på fredag. Sen ska jag göra lite externredovisning så jag kommer ikapp det i övningsboken och så ska jag läsa lite i civilrättsboken, så jag vet vad han pratar om ikväll på föreläsningen. Härliga tisdag. Synd att solen är framme idag då jag kommer sitta inne.

Igår hade jag tre pass externredovisning. Först två föreläsningar och sen ett övningstillfälle, det var jobbigt. Vi skriver av overheaden och hon pratar, så man missar mycket av vad hon säger bara för att man ska hinna skriva av innan hon byter. Det är inte så lärorikt måste jag nog säga.

Till helgen kommer jag nog hem, då ska jag ev träffa Hanna och Mo, mamma är bortrest men Albin och Maria ska jag allt träffa. Så nu vet du det Maria om du läser det här ;)

Nu ska jag fortsätta plugga så jag kan vara stolt över mig själv och min diciplin ;)


Hejs svejs

Styr och ställ

Idag sov vi länge IGEN! Vi är dåliga på att gå upp tidigt, till och med när vi ställer klockan. Tror jag ställde klockan på halv tio, strax innan elva gick jag upp. Lite ångest.

När jag väl var uppe satte jag igång tvättmaskinen och åt lite frukost, sen gav jag mig på vardagsrummet. Johannes med för den delen. När vi har kommit hem från Oskarshamn med bilen full av lådor har vi bara ställt in dom i vardagsrummet, så jag tyckte det var dags att vi började plocka lite med det. Johannes börjar jobba om en vecka och när vi då träffas på helgerna ska vi inte behöva städa. Så lite har vi fått undan idag. Vi har ganska mycket kläder. När jag trodde att jag gått igenom allt säger Johannes att den där säcken är din. WHAT?! När jag höll på med dom andra kläderna tyckte jag att det fattades något, sen glömde jag bort det. Det låg i säcken alltså. Nu var det som tur var inte en full svart säck, men halva och det räcker. Imorn ska jag köpa galjar iaf.  

Min kära mamma ringde mitt under städandet, och innan hon ringde stod jag och funderade på när hon skulle sakna mig. Vilket jag sa till henne, hon svarade med att hon saknar mig hela tiden =) Vi som pratade dagligen förut, mest på jobbet, men dagligen. Nu pratar vi kanske en gång i veckan. Men båda har nog mycket för sig. Och mamma ska bli sambo så hennes tankar är nu fullt igång med hur det ska se ut i lägenheten. Möbler, färger m.m. Men jag är som sagt väldigt glad för min mamma! <3

Maten idag bestod av lax och blomkål i ugn. Det var gott, min syster tipsade om det på sin blogg och då var vi tvungna att också göra det. Båda går på LCHF diet så det är bra att ta hennes maträtter, hon är så iderik i köket. Mycket mer än vad jag är som måste följa en receptbok, från punkt till punkt.

På tal om receptbok, igår fick jag en bok utav Johannes, LCHF husmanskost =) En bra bok, jag köpte en sån till min syster precis när dom hade börjat med dieten. Den har jag suttit och skrivit av en del recept ifrån, och det var jobbigt. Men nu har jag en egen =) Så nu slipper jag skriva av de resterande recepten jag ville ha från boken.

LCHF dieten tycker jag innhåller mycket ägg, vilket jag inte är så förtjust i men det funkar. Bara jag slipper äta det en gång om dan. Men iaf, vissa saker man lagar har lite ägg smak i sig om man haft det i. Jag tycker att de andra ingredienserna ska ta bort smaken. I alla fall, jag gjorde ett par kex ur LCHF boken, mandel och kokoskex. Ser väldigt goda ut på bilden, mina blev inte lika goda plus att man känner lite ägg smak, och då är det massa nötter och frön i dom. Typiskt. Men jag kommer väl vara på dom när jag väldigt sugen på något ;)

Har även pratat en snabbis med Hanna idag=) Hon var på jobbet så hon verkade lite stressad, men vi ska träffas när jag kommer till Oskarshamn nästa gång,vilket kan bli till helgen =)

Nu har jag pladdrat färdigt för idag, nu ska jag gå och lägga mig. Klockan ringer 06,15 imorn och då måste jag bara upp. Yeay!

Godnattens

Skövde stad

Idag har jag varit ledig från skolan. Vi sov länge, alldeles för länge. Johannes hade ställt klockan på nio och jag på halv tio, båda ville upp någorlunda tidigt idag. Vi gick upp vid elva. Inte konstigt att våra dagar känns korta.
Iaf det blev frukost och lite styr i lägenheten sen åkte vi in till stan. Och hem kom jag med några kassar och lite mindre pengar på kortet. Yeay ;) Men vi hade en mysig dag. Faktiskt så köpte vi korv med bröd på stan för att vi var tvungan att få i oss något. Vi har inte ätit bröd på en vecka. Så idag har vi syndat lite. Men två korv med börd kostade 100 kr. Herregud. Det var ett lyxigt ställe. Eller det var ett stånd på torget. Men 100 spänn, det var lite väl mycket.

Till kvällen tillagade vi stekt fläskfile ugnstekt blomkål och hicorysås. Väldigt god. Köp den. Finns på ica. En kall sås som funkar till kött. Vi hade även lite vin till det =)

Resten av kvällen får bli tv och lite data =) Skönt. Är ändå lite trött även fast vi sovit så långe.
Förresten det här är första helgen i Skövde. Innan vi åkte in mot stan funderade vi på vad vi skulle göra idag, jag kom fram till att det är lite ensamt här i Skövde. Inte så att man kan höra av sig till någon direkt. Inte som hemma. Så vad gör man i Skövde? Imorn? På söndag? Får ev. bli lite plugg, det behövs.

Jag är väldigt sugen på att tatuera mig. Dags att leta upp någon i Skövde och göra en tror jag =) Ska bara komma på vad, eller jag har lite ideer men ska bara finslipa lite på dom och vart jag ska sätta dom. That´s the question.

Godnatt folket.

Tisadag 21/9

Idag har det varit skolfritt. Skönt. Vi sov väldigt länge. Jag förstår inte att jag är så trött hela tiden. Vi vaknade vid halv elva idag och då var jag helt slut nästan. Ungefär så som när klockan ringer sju på morgonen. Men vi tog oss upp idag också. Idag hade jag tänkt plugga en massa, det blev några sidor lästa i boken. Jag måste förstå externredovisningen!! Jag pluggade när Johannes var iväg och när han kom hem var klockan redan halv tre, vart tog tiden vägen? Så då var det dags att börja laga mat. Idag åt vi currykycklinggryta och blomkålsris.  Det var gott =) Ja som ni förstår så går jag och Johannes på LCHF. Än så länge har vi klarat oss bra.

I helgen var vi i Oskarshamn, vi röstade och jag spelade fotboll. Vet inte om jag har fattat det där med alla olika röstningar men aja, jag ska göra bättre ifrån mig nästa gång ;)

Matchen gick inte så bra. Vi förlorade, andra förlusten hemma. Vet inte alls vad vi höll på med ibland. Vi är mycket bättre än vad vi visade i söndags. Men på lördag, sista matchen för denna säsong, då vinner vi =) Får se hur jag kanske lösa det, om jag ska vara med eller inte. Skulle vara kul, men jag får se. Det kostar att åka härifrån.

Imorn har jag inte lektions förens på kvällen så då ska jag styra i lägenheten och plugga. Allt vi tagit med från Oskarshamn står i vardagsrummet i kartonger eller väskor, det är skönt om man kan får bort dom så man inte bara får ställa undan det när soffan väl kommer =) Johannes längtar fortfarande. Han sa idag att han vill ha en kalender så han kan skriva upp när soffan kommer, sötnos <3 Det roliga är att han är inte ens hemma, då är han och jobbar i Oskarshamn. Så när han väl är här någon helg lär han vara soffpotatis ;)

Johannes har styrt lite med lägnheten idag, han ska ha en väldigt liten studio i klädkammaren/förrådet så det har han fixat bord till och borrat och haft sig. Han har även försökt sätta upp lite lampor i taken, men det är något fel på strömmen i dom uttagen så vi får väl ringa på någon imorn antar jag.

Han har även lyckats stuka foten, han var ute och sprang och trampade väldigt snett så nu är han ganska svullen vid ankelknölen. Stackarn, han fick hoppa på ett ben ca en kilometer.  Och jag var på träning plus att han inte hade någon mobil med sig, så jag kunde inte hjälpa han heller. Hoppas det lägger sig till imorn.

Kvällsmaten blev en god smoothie =) Mmm, grädde! ;)

Sov gott

Kram

Nytt nytt.

Igår köpte vi ett matbord. Ett vitt med svarta stolar. Lite större än det Johannes hade med sig. Skönt.
Nu ska vi bara fixa lampa, gardiner, kanske någon tavla så har vi ett fint kök. Eller köket är fint, men vi behöver ändå dom här sakerna =)

Som sagt, eftersom att vi köpte ett matbord igår på EM så bestämde vi oss också för en soffa. Så det har vi beställt en. Den kommer om ca sex veckor. Johannes har nog hunnit nämna denna soffa ett antal gånger på bara dessa två dagar. Vilket menas med att han längtar efter den ;) Fast när soffan väl kommer är han i Oskarshamn och jobbar så jag får inviga den själv.

Jag gjorde min andra träning med SKIK igår. Det var tempo på träningen. Jag ringde tränare innan för att kolla hur träningen var upplagd. Jag var/är nämligen lite förkyld. Så jag ville inte köra stenhårt, han sa att det vara bara köra så mycket jag orkade. Grejen var den att det gick inte köra lugnare än var det var. Fullt ös hela tiden.  Men det är härligt med detta tempot på övningarna. Jag kan känna ibland att, shit vad har jag gett mig in på? Men å andra sidan känns det så bra. Jag ser utvecklingen framför mig.

Idag har vi nog bestämt att vi ska köra på LCHF. Jag båda är och inte är redo för det. Just nukänner jagmig lite sötsugen och alltid nära helgen så blir jag extra för då kan jag äta någon godisbit med glädje eftersom att det är helg ;) Men nu blir det inget sånt. :( Jag var inställd på det. Så imorn får det bli gurka och egen dip. Yeay!

På lördag har jag min första tenta som jag skrivit förut. KOmmer inte alls gå bra. Min lärare har så ytliga förklaringar så man fattar inte för den skull. Och att använda bokstäver istället för siffror är helt meningslöst. Så jag känner mig inte alls redo för det.

I helgen blir det Oskarshamn IGEN, känner inte sådär jätte mycket för det. Vägen är inte så jätte kul och det är trots allt tre och en halv timma och 800 kr mindre på kontot. Men denna helg måste vi åka hem för att jag inte har fått mitt röstkort och måste vara på plats. För rösta det vill jag!
Och etfersom att jag är i Oskarhamn, kommer jag även att spela fotboll. Söndag 17.00 Gröndals IP KFF- Hultsfred/lojal. Kom och titta!!

Nu får det bli sängen, jag ska upp tidigt imorn. Suck.

Godnatt


Bara massa text..

För tillfället, i skrivande stund så sitter jag och äter frukost. Johannes sitter framför mig med sin dator och äter frukost. Vilket socialt liv vi har med varandra ;)

Igår hade jag skola, externredovisning, matte och juridisk översiktskurs.
Externredovisningen är jag lite vilsen i, flytta från det kontot till det. Det ska vara på debet sidan, det ska varapå kredit :S Förvirrad? Ja.

På lördag har vi mattetenta. Hur ska det gå? Jag och Angelica slår våra kloka huvuden ihop så kanske vi lär oss av varandra. Jag hoppas på det iaf :)

Juridisk översiktskurs- jöken. Ibland är det komplicerat men ibland känns det ganska lätt. Men det är väl innan man börjar läsa i lagboken och dom andra böckerna vi ska ha.

Vi hade även lång håltimma mitt på dan, så jag åkte hem. Tanken var att Johannes och jga skulle åka och beställa en soffa. En stor och dyr. På väg till EM så börjar vi tvivla. Vi parkerar utanför men sitter kvar och funderar. Vilket resulterade i att vi åkte och handlade mat på Coop Forum. Så nu står vi på ruta ett igen med att hitta en soffa. Jobbigt.

Snart ska jag till skolan, Angelica och jag ska plugga matte och ev. lite externredovisning. Sen är det studieteknik och matte som står på schemat.

Ha en bra dag kära läsare =)

Oskarshamn again.

Ja, denna helg har vi varit hemma igen. Johannes var tvungen att fixa papper som har med lägenheten att göra. SÅ denna helg fick jag spela lite fotboll igen =) Härligt. Och det är så jäkla skoj nu när det går så bra för oss. Vi mötte alltså Högsby borta igår. Vi gjorde ett tidigt mål men Högsby gjorde två mål mer i första halvlek. De var heta. De ligger en poäng ovanför strecket för att åka ner. Så de vill ha poäng lika mycket som vi vill ha poäng. Så i andra halvlek spelade vi lite bättre och vi slutade matchen med en vinst med 2-3 =) Härligt härligt.

Efter det åkte jag vidare till mormor, hon fyllde år igår =) Det vankades kalas hos henne. Men innan gästerna kom bjöd hon på lite lunch, vilket var hennes bästa köttbullar. Mm dom är såå goda. Senare under em bjöds det på kakor, bulle, sockerkaka, paj och tårta. Allt var jättegott =)

På kvällen gickjag och Johannes till Mo och Kimmy. Det blev lite fotboll och dricka. Jag var jätte trött, hade jag slappnat av hade jag somnat tror jag. Men det var en trevlig kväll iaf.

Idag fick vi sova ut, eller jag. Johannes har inte behövt ställa klockan på hela veckan typ. Så elva halv tolv gick jag nog upp. Skönt. Vi gick ut till Kicki och familjen en sväng. Dom höll på och styra med hus och trädgård. Johannes fick rycka in lite också. Vi var bara där någon timma sen gick vi hemåt igen. Jag skulle till min moster på ljusparty. Vi skulle vara dära vid 16,00 och 15.30 var jag och Johannes hemma så det vara bara ringa syster och fårga om skjuts jag orkade inte gå mer ;) Väl där så var min andra moster konsult så hon höll i det hela. Köpte två pelarljus och votivljus i höstens färger. Får hoppas att Johannes tycker om dom nu när vi är sambos;)

Imorn åker vi hem. Men innan vi åker ska jag träffa syster och uträtta några ärende. Och åka till posten och se vart min post tagit vägen.

Denna vecka ska jag plugga till min första tenta, den är inte så stor men det är min första ;) Yeay ;)

Have a nice evening!

Vilken soffa?

Idag hade jag bara frivilliga kurser på schemat, så jag hoppade över dom.
Istället körde jag Johannes till arbetsförmedlingen, jag själv gick in på stan den stunde han var där.
Jag hittade Lagerhaus inne i en galleria/köpcenter. Och det var precis vad jag letade efter då. Skulle kunnat köpa en del saker där inne, men som tur var sa plånboken ifrån. Men jag köpte ett diskställ och kakeldekor. Var lite osäker på vad Johannes skulle tycka om dom, men han gillade dom. Tur det =) Han suckade lite först när jag sa att jag hade köpt kakeldekor, men sen när han fick se dom gick han då med på det =)

Jag har även mailat till ett fotbollslag här i Skövde och ska gå och träna med de imorgon. Det ska bli kul, men även lite spänt eftersom att det är helt nya människor, säkert helt nytt träningsupplägg och andra saker. Är lite orolig över konditionsövningar om det kommer, har inte den bästa och borde ha bättre för den division jag har spelat i under sommaren. Men men, det är inget att göra åt nu.

Vi har även varit i Tibro i en liten möbelaffär. Andreas sa att det fanns lite möbelaffärer där. Vi hittade EN. Ialla fall, vi gick in och kollade och hittade en soffa som vi tyckte om, men vi var tvungna att mäta i vardagsrummet först. Så vi bestämde oss inte för någon. På vägen hem svängde vi in på EM och kollade deras soffor. Oj vi är förvirrade. För stor, för liten, för dyr, för........etc.
Vi har hittat en soffa som vi tycker om, den är stor. Och den kostar lite... Säljaren i EM-butiken gav ett bra tips att vi skulle lägga ut saker, typ videofilmer eller liknande  i den storleken soffan var, så man kan se hur mycket den tar av vardagsrummet. Så vi gjorde det. Blev vi klokare? Nej. Jag ringde min syster på videosamtal så att jag kunde visa vår "soffa" för henne. Frågade vad hon tyckter om storleken. Hon tyckte det verkade bra. Blev vi klokare? Nej.. Hade soffan inte varit så dyr hade vi nog inte tvekat så här mycket.

Dagens glada nyhet: Vi fick en tvättmaskin inkopplade och provtvätten gick bra. Nu hänger det kalsonger och strumpor lite varstans i lägenheten.

Johannes hälsar.

Kram godnatt

Skola och städa.

Igår började jag skolan, i Skövde. Vi gjorde ett litet platsbyte förra veckan.
det gick interedigt som vi tänkt i Karlstad och lämnade in sena anmälningar till Skövde, där jag kom in. Tyvärr har inte Johannes fått något plats än, men jag håller tummarna för honom <3

Som sagt, skolan började igår, och när jag kommer in till salen var det fullsatt. Jag stod längst bak i salen och försökte förstå vad läraren pratade om. Vilket jag inte gjorde. Vi hade lektion från 13.15-15 och jag var glad när lektionen slutade, då slapp jag lidandet och min ensamhet. Johannes hämtade upp mig och vi åkte till Mio för att kolla på soffor. De har 1000 kr rabatt på soffor så vi tänkte tat vi kanske skulle hittat någon. Det gjorde vi tydligen, Johannes pratade mycket om en soffa han tyckte om, så det kanske blir den. En lagom stor soffa till oss med divan =) Härligt.

Efter Mio besöket åkte vi till Jönköping och IKEA. Det känns så tomt i lägenhet och vi vet att vi ska köpa lite saker och IKEA är bra på det. Vi kom iaf ut med en byrå (som vi tackar vissa arbetskamrater för, vi tog pengarna vi fick utav de till den.) Sen köpte vi även en badrumsmatta, toalettborste, bomullshållare, en klaffstol och ett grytunderlägg. 

Idag var det skola redan 8.15 och jag tänkte att jag skulle vara ute i god tid för att få en plats med stol och bord, men när jag kommer till skolan ska jag hitta en parkering, och hur lätt är det? Speciellt när man inte är så haj på området runt skolan eller jag ska väl säga Skövde överhuvudtaget. Så jag blev lite sen idag också, men vi var inte lika många idag. Skönt. 

Har fem timmars uppehåll från skolan så då är det städa i lägenheten som gäller. För att vi skulle kunna ta lägenheten igår var vi tvugna att själva städa efter renoveringen. Alltså dammsuga, damma torka golv och sånt. Men jag börjar ångra mig. Hade varit skönt med en städad lägenhet. 

Nu får nog pausen vara slut. 

Hörs senare. Kram 

RSS 2.0